Plons!

Love is in the air!

Onlangs hebben we een huis aangekocht voor een klant. Een fantastische plek en een huis om verliefd op te worden. Iemand noemde het een ‘schrijvershuisje’, een ander had het over een ‘paradijsje’. Het is in ieder geval een van de liefste huizen die ik ooit heb gezien.

Maar, zoals meestal, moeten er wel een aantal aanpassingen gedaan worden. Wij kregen de meer dan leuke opdracht om dit te regelen. In de praktijk betekent dit de woning leeg halen, opnieuw inrichten, de tuin aanpakken en een zwembad realiseren.
Dat zijn opdrachten waar we heel blij van worden. Want behalve verkoop en aankoop van woningen ligt ons hart bij alles wat met wonen te maken heeft. En dan is een project als dit iets om je vingers bij af te likken.

Aan de slag.
Eerst maar eens regelen dat dat zwembad er komt. Met een ons bekende en zeer goede aannemer zijn we naar de mogelijkheden gaan kijken. Meteen hier maar het advies om dit te doen met een plaatselijke aannemer. Deze weet hoe de vergunning er het snelste komt en wat de plaatselijke regels zijn. Samen met de aannemer hebben we een vorm gevonden die perfect bij het huis past. Later nog de tuin eromheen, dan is het plaatje compleet.
Vervolgens gaan we surfen op internet om mooie voorbeelden te vinden. Aan de klant leggen we deze voorbeelden voor en kiezen een stijl.
Tip: zorg dat deze stijl ook bij de rest van het huis en de inrichting past. Als je kiest voor een bohemien inrichting en het zwembad is heel strak en modern dan krijg je geen eenheid.

De voorbeelden

Marokkaanse sfeer

De foto hiernaast is duidelijk een zwembad in Marokkaanse stijl. Dat blijf ik toch fantastisch vinden hoor. De combinatie van de verschillende tegels is prachtig. De ligging van het zwembad op een binnenplaats, de planten, matrassen, stoelen. Met een bijpassende inrichting van huis en tuin heb je een goeie sfeer te pakken.

Voor de minimalisten
Het zwembad op de foto hieronder is strak, maar toch ook speels omdat ze er een strand van gemaakt hebben. Wat een bijzonder en grappig idee. Goeie plek om van de rust en de ruimte te genieten en even helemaal niets te moeten. Toch mis ik wel een paar planten. In ieder geval geeft het aan dat je je niet altijd aan de traditionele zwembadregels hoeft te houden.

Infinity pool

Deze mag natuurlijk niet ontbreken. De nu oh zo populaire infinity pool. Dit zwembad staat voor luxe. Natuurlijk heel mooi om te zien, maar voor mij niet heilig Het moet ook bij het huis passen. Bij een traditioneel Spaans huis zie ik dit nog niet zo goed voor me. Misschien als je de pool ‘aankleed’ met Moorse tegels?

De keuze is reuze en vanzelfspreken geheel aan jou. Een paar handige vragen die je jezelf zou kunnen stellen zijn:

  • Wat vind ik mooi en past deze stijl bij de rest van het en de inrichting?
  • Wil ik een verwarmd zwembad?
  • Welke vorm past goed bij het huis?
  • Wil je (veel) beplanting om het zwembad?
  • En last but not least: denk aan de regels/vergunning. Jammer als al je plannen in het water vallen omdat het simpelweg niet wordt toegestaan.

Over kosten hebben we het nog helemaal niet gehad omdat dat natuurlijk afhankelijk is van heel veel factoren zoals: bereikbaarheid, afmeting zwembad en de keuze van de materialen.

Tot slot nog even dit

Zou het niet fijn zijn als je het hele jaar door van je zwembad kunt genieten? Als je net als ik last hebt van koudwatervrees dan is dat natuurlijk fantastisch!

Wil je advies over aankoop/verkoop of iets anders wat met wonen te maken heeft? Neem dan Contact

met ons op.

Hieronder twee links naar bedrijven aan de Costa Blanca die de juiste spullen hebben om je koudwatervrees op te lossen.

solarpowersystemscalpe

cristalblue

En de plaatselijke aannemer( Calpe) die de zwembaden top voor je regelt is:

www.calpepool.com