Hoe verkoop je een huis?

Een huis is vaak het belangrijkste bezit van mensen. Niet alleen een plek om te wonen maar ook een spaarpot voor later. Of de aanloop naar een ander huis.

Als je hebt besloten je huis te verkopen dan wil je dat snel en tegen de beste prijs. Omdat de markt is veranderd en kopers de eerste selectie op internet maken, is ook de manier om je huis te verkopen veranderd.

Hoe pak je de verkoop van je huis zo aan dat je het inderdaad snel verkoopt voor de best mogelijke prijs? Laten we beginnen!

Er zijn een aantal dingen die je vóór de verkoop doet, zoals opruimen en reparaties uitvoeren.

Je krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk!

Ruim alles op.                                                                                                                                                   

Het eerste wat je moet doen is opruimen. Het is gratis en best fijn om te doen. Echt, hoe meer je wegdoet, hoe beter! En bovendien, opruimen en inpakken moet je toch als je gaat verhuizen.
Begin met persoonlijke spullen. Deze ruim je tijdelijk op in dozen of in een kast en haal je in je nieuwe huis weer te tevoorschijn.
Ruim rommel op die zich ophoopt op oppervlakken zoals de eettafel, het aanrecht en de vloer. Haal prullaria van de planken.
Lijkt opruimen een beetje overweldigend? Begin dan klein. Als je bijvoorbeeld weet dat je je huis in de lente gaat verkopen, waarom begin je dan niet met opruimen in januari? Neem elke dag een paar minuten of een paar uur de tijd om één gebied tegelijk aan te pakken.

Van binnen en buiten opknappen.

Opruimen is de eerste stap in het verkoopklaar maken van je huis, maar schoonmaken en reparaties komen op de tweede plaats. Geuren en vlekken kunnen de eerste indruk van potentiële kopers bederven. Begin met het interieur en werk naar buiten toe.
Overweeg om je tapijt en/of kleden te vervangen als het meer dan zeven jaar oud is of als er vlekken en rook- of dierengeuren op zitten. Als je hardhouten vloeren een opknapbeurt nodig hebben, laat dit dan doen.

Nieuwe vloeren zorgen ervoor dat de ruimte fris en nieuw aanvoelt.
Verf de muren. Neutrale kleuren zijn altijd een goede keuze.

Kleine taken, zoals het afstoffen van meubels en het schoonmaken van de ramen binnen en buiten, geven het huis echt het gevoel dat er voor gezorgd is.

Voer noodzakelijke reparaties uit. 

Kleine reparaties hebben grote impact.Een kapot of een nieuw stopcontact maakt een enorm verschil en de kosten zijn minimaal. Dit is het moment om alles te repareren wat al een tijdje op je to-do lijstje staat.

Uit een onderzoek bleek dat een aantrekkelijk uiterlijk de verkoopprijs met 17% kan doen stijgen! Aangezien de buitenkant het eerste is wat potentiële kopers zien, moet je de tijd nemen om de buitenkant te laten stralen.

Ruim afval, speelgoed en andere spullen op. Besteed aandacht aan bodembedekking. Als je geen gazon of mooie bodembedekking hebt, overweeg dan om er een aan te schaffen.
Plant bloemen. Door een vleugje groen aan je huis toe te voegen, voelt de woning natuurlijk aan en dat kan heel aantrekkelijk zijn voor kopers.

Het is een goed idee om professionele woningfotografie en een verkoopstylist in te huren. Dat levert echt meer kijkers en een betere prijs op.
Moet je echt betalen voor een professionele fotograaf om je huis te fotograferen? Vergeet niet dat deze foto’s je huis moeten verkopen. En aangezien kopers tegenwoordig de huizen selecteren via internet en dus op basis van foto’s kun je zelf wel bedenken hoe belangrijk goede foto’s zijn.


Naast een goede fotograaf kun je ook overwegen om een verkoopstylist in te huren. Het verkoopbaar inrichten van je huis kan ervoor zorgen dat het eruit springt en het hoeft niet duur te zijn.

Als je de ruimte hebt opgeruimd, de professionals hebt ingeschakeld voor de fotografie en een goede prijs hebt bepaald ben je klaar voor het ontvangen van potentiële kopers.

Kijk eens op homestaging voor meer informatie over verkoopstyling

Vragen en of opmerkingen ga naar Contact Us