VERKOPEN

UW HUIS VERKOPEN

Bij House of Sun adviseren wij u graag over de mogelijkheden om uw huis voor de beste prijs, zo snel mogelijk en zonder gedoe te verkopen.

Hoe gaan we te werk?

Allereerst is de juiste waardebepaling van de woning van belang. Bepalende factoren zijn bijvoorbeeld: de locatie van de woning, staat van onderhoud, nabij voorzieningen, de grootte, de ligging etc. Natuurlijk kijken we ook naar de marktprijs van andere vergelijkbare woningen.

We maken een profiel van de potentiële koper en stemmen onze marketingstrategie hierop af. We richten ons op de juiste doelgroep en maken hierbij goed gebruik van de social media kanalen. Uiteraard plaatsen we een advertentie van de woning op de gebruikelijke portalen hiervoor, zoals o.a Idealista, Kyero en Fotocasa. Overige advertentiemogelijkheden worden in onderling overleg bepaald.

Een andere zeer belangrijke factor bij het aantrekken van potentiële kopers is de presentatie van de woning. Voor alle informatie hierover verwijs ik u graag naar de pagina homestaging

Wat heeft u nodig bij de verkoop van uw woning?

EIGENDOMSAKTE (Escritura) en NOTA SIMPLE (info eigendomsregister) van het pand.

ID. of PASPOORT in het geval van nationale eigenaren en N.I.E. (Fiscaal Identificatie Nummer) in het geval van buitenlandse eigenaren.

CEE, (energie-efficiëntiecertificaat)

Laatste IBI-ontvangstbewijs (onroerendgoedbelasting)

Laatste rekeningen van toeleveringen, (ELEKTRICITEIT / WATER / GAS / AFVAL …)

BEWOONBAARHEIDS CERTIFICAAT

Laatste ontvangstbewijs voor kosten van GEMEENSCHAP VAN EIGENAREN (alleen indien van toepassing)

Bij House of Sun helpen we u graag bij het in orde maken van de noodzakelijke documenten die u nog niet heeft.

Welke kosten zijn voor u?

BEMIDDELINGSKOSTEN. Deze kosten worden betaald aan de makelaar die de verkoop van het onroerend goed heeft bemiddeld. Ze variëren meestal tussen 3% en 5% van de verkoopprijs, afhankelijk van verschillende factoren.

BEWOONBAARHEIDS CERTIFICAAT. Ongeveer tussen de € 200 en € 300, afhankelijk van het aantal inwoners.

CEE (energie-efficiëntiecertificaat); Ongeveer € 130.

PLUSVALIA. Deze wordt berekend op basis van de jaren dat u eigenaar bent van het onroerend goed en op basis van de kadastrale waarde van de grond.

BELASTING. Als u een fiscaal inwoner bent in Spanje, wordt een percentage betaald over de winst behaald met de verkoop van het onroerend goed, een percentage dat varieert van 19% tot 23% afhankelijk van de meerwaarde. Als u GEEN resident bent in Spanje, wordt 3% van de verkoopprijs ingehouden voor de belasting die op de meewaarde verschuldigd is (wettelijk voorgeschreven).