Nie Nummer en Tapas

Vorige week hadden we dan de overdracht van het aangekochte appartement van Henk. Prachtige plek aan het strand en zo goed als in het centrum. Wat wil een mens nog meer?

Nou, een Nie nummer!

Potverdorie, dat was een spannende week. Al weken probeerde we een afspraak te maken voor het Nie nummer van Henk. Die heb je echt nodig voor de overdracht bij de notaris. Maar alles was steeds maar vol. Inmiddels leefden we 18 oktober, de overdracht was 20 oktober en nog steeds geen Nie nummer.

Dat is niet goed voor je hart.

De Spaanse bankrekening kon tot mijn verbazing in orde gemaakt worden zonder Nie. ‘ Dat komt wel’ zei de manager. Een meevaller. Het bedrag voor de aankoop kon en kwam deze kant op. De eerste hobbel was genomen.

En toen kwam het verlossende telefoontje van mijn steun en toeverlaat. Op 19 oktober een afspraak in Torrevieja. Niet naast de deur, maar wat moet dat moet. Anderhalf uur rijden verder heb ik Henk en toeverlaat voor de deur van het kantoor uitgelaten en ben een parkeerplaats gaan zoeken.

Vol spanning zat ik in de bar naast het kantoor van de politie te wachten. Dit MOEST goedkomen. Het kwam goed, daar kwam Henk, vol vreugde zwaaiend met een A4tje met daarop een kakelvers Nie nummer. Het is niet dat ik er geen vertrouwen in had, maar ik kon een zucht van opluchting toch niet onderdrukken.

Maar het beste moest nog komen.

Nou ja, dat nummer was natuurlijk het belangrijkste maar echt, het beste kwam in de vorm van de lekkerste tapas die ik ooit heb gehad. In het rommelige barretje serveerden ze heerlijke kaas, tomaatjes, ansjovis en rauwe ham op perfect geroosterd brood met olie en knoflook. We zaten te genieten! En het was ook nog beregezellig met al die kakelende Spanjaarden om ons heen. Een wel heel uitgelaten type deed zelfs een poging tot flamenco dansen.

Zo zie je maar, een dag kan toch weer anders lopen. In plaats van een vervelend administratief klusje is het een leuke herinnering geworden aan heerlijke tapas in een heel erg Spaans barretje. Olé!

Nog wel een advies. Zorg zo snel mogelijk voor een Nie nummer. In het geval van Henk ging de aankoop van het appartement allemaal erg snel. Het stond leeg en kon snel worden overgedragen. Fijn voor alle betrokkenen, maar de papierwinkel in Spanje heeft tijd nodig. Nu is het allemaal goed gekomen, maar het had ook anders gekund. Dan had de overdracht uitgesteld moeten worden. In bovenstaand geval zou dat gewoon heel lastig zijn geweest omdat de koper afhankelijk is van de schoolvakanties en dus pas in december weer naar Spanje had kunnen komen. Dat betekent twee maanden uitstel en daar wordt de verkoper weer niet blij van.

Iedereen een fijne week en geniet.

klik op onderstaande link voor meer info over het Nie nummer

https://www.spanjeweetjes.nl/nuttig/stappenplan-nie-nummer-aanvragen-in-spanje/

Wil je vrijblijvend advies over de aankoop van een huis in Spanje? klik op de link

Contact