Gratis aankoopbegeleiding? Jazeker!

Wil je een huis kopen aan de Costa Blanca? Dan is dit bericht iets voor jou.

Mensen kijken me altijd een beetje verbaasd aan als ik zeg dat aankoopbegeleiding gratis is.

Ja,natuurlijk, bij mij moet ook het licht branden.

En ik werk dus niet voor niets. In Nederland vraagt een aankoopmakelaar vaak 1% van de koopprijs. In Spanje deelt de verkopend makelaar zijn commissie met degene die een koper aanbrengt. De aankoopmakelaar dus.

Tadaaaa, zo simpel is het.

Dus gratis veilig kopen. Mooier wordt het niet.

Vooral dat veilig is voor veel kopers een reden om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Het koopproces is in Spanje is anders als in Nederland. Er zijn veel zaken waar je op moet letten en waar je naar moet vragen.

Een ander ding is dat de Spaanse makelaar bang is voor een collega ‘kaper op de kust’. Daarom staat het adres niet vermeld.  Dat maakt het bezichtigen van woningen vaak tijdrovend omdat je op plekken terecht komt waar je helemaal niet wilt wonen.

De woning kan nog zo mooi zijn, maar als de locatie helemaal niet is wat je wilt heeft een bezichtiging weinig zin. Je eigen makelaar kan op voorhand een selectie maken zodat je de tijd in Spanje nuttig besteed en gaat kijken naar woningen die voldoen aan je wensen.

Behalve het juridische en praktische deel van de koop is er nog veel meer wat een aankoopmakelaar doet.

Tenminste, ik wel.

Als je nog niet heel vaak aan de Costa Blanca bent geweest en/of alleen voor vakantie dan heb je nog heel veel andere vragen.

Wat is een Nie nummer? Wat doet een gestor? Waar kan ik pindakaas kopen?

Zomaar een paar voorbeelden van de vragen die ik krijg. En ik beantwoord ze graag! Ook vragen over verhuur en onderhoud kun je kwijt. Het is toch fantastisch om mensen goed op weg te helpen aan deze fantastische Costa!

Heb je nu al een vraag of vragen? Kom maar op en klik hier

Wil je meer over mij weten klik dan hier

Dit is ook een hele toffe website over interieur en verkoopstyling