DALING HUIZENPRIJZEN IN SPANJE

Je hoeft geen waarzegger te zijn om te beweren dat de huizenprijzen in Spanje gaan dalen. Maar het is toch fijn als het door cijfers onderbouwd wordt.

Dus laten we eens naar wat cijfers kijken.

Volgens diverse huizen portals en makelaars in Spanje zijn er veel woningeigenaren die de vraagprijzen voor hun woningen verlaagd hebben.

Men verwacht een enorme daling in de huizenmarkt tijdens en na de noodtoestand. Het gaat om voorzichtige cijfers volgens de website Pisos.com maar tussen 13 en 31 maart heeft 24% van de aanbieders bij hen de vraagprijzen voor bestaande woningen verlaagd.

Op zich is dat nog geen hoog percentage want in dezelfde periode in 2019 verlaagde 19% van de huizen aanbieders de vraagprijzen terwijl dat dit jaar tijdens de noodtoestand 24% is, aldus Pisos.com.

Maar feit is dat veel mensen nerveus beginnen te worden.

Volgens de website Idealista.es is de daling van de vraagprijzen met name te merken in de door de corona-crisis meest getroffen regio’s zoals Madrid. Daar daalden de prijzen bij sommige woningen met 29%, zowel bij kleine appartementen als luxe woningen zoals van 170.000 naar 120.000 euro of van 1.375.000 naar 1.160.000 euro.

In Barcelona werd de grootste daling geregistreerd.

Bij een woning in de wijk Sant Gervasi waar de vraagprijs met 42% daalde van 499.000 naar 290.000 euro. Maar er zijn meer woningen die in prijs zijn gedaald in de stad Barcelona en in de provincie.

Barcelona

De dalingen worden ook geregistreerd bij de kust zoals in Campello (Alicante) waar een appartement met zicht op de jachthaven in vraagprijs daalde van 290.000 naar 190.000 euro, aldus het artikel in de krant El País.

Dit is volgens veel makelaars en websites waar woningen te vinden zijn slechts het begin. Men verwacht dat veel huizenprijzen zullen gaan dalen zolang de noodtoestand doorgaat in Spanje. Hoe hoger de nood is om een woning te verkopen, hoe lager de prijs zal worden.

Bron:

https://inspanje.nl/

https:\\pisos.com

https://idealista.com