Makelaars en Api

Van veel mensen krijg ik de vraag wat nou eigenlijk dat Api is waar makelaars het over hebben Daarom een korte uitleg. In 2023 is er een wet gekomen voor geregistreerde makelaars in Valencia. Dit om de regulering van makelaars te regelen. Eerder kon iedereen zonder enige ervaring vanuit een zolderkamer starten als makelaar. Daar is veranderingen in gekomen. In grote delen van Spanje, ook in Valencia, zijn makelaars verplicht zich te registreren en moeten ze aan bepaalde eisen voldoen. Wat vereist de nieuwe wet van makelaars in Valencia? De nieuwe wet vereist dat makelaars in Valencia zich registreren, maar dit is geen eenvoudig proces. Het vraagt om aantoonbare ervaring, bekwaamheid, en het hebben van de juiste certificaten. Ook moeten makelaars beschikken over een wettelijke aansprakelijkheidsverzekering en een verzekerings- of bankgarantie om aanbetalingen te dekken. Een fysiek kantooradres is ook een vereiste, zodat makelaars toegankelijk blijven voor klanten. Verplichte registratie voor makelaars in Valencia Deze wetgeving stelt specifieke eisen aan makelaars in Valencia om het beroep te kunnen uitoefenen. Het hoofddoel van deze wet is de bescherming van kopers en huurders en het bevorderen van transparantie binnen de sector. Hierdoor wordt beoogd dat alleen gekwalificeerde professionals overblijven om klanten te begeleiden bij de aankoop of verkoop van vastgoed in Valencia. Hoe herken je een geregistreerde makelaar in Valencia? Geregistreerde makelaars in de Comunidad Valenciana, inclusief Valencia stad, moeten nu zichtbaar geregistreerd staan in het ‘Registro de Agentes de Intermediación Inmobiliaria van de Comunidad Valenciana’. Deze registratie moet op het kantoor en op de website van de makelaar te zien zijn.
voorbeeld bord kantoor
voorbeeld bord voor kantoor makelaar
registratienummer House of Sun