Verkoopfoto’s van je woning

Inmiddels weten we het wel. Goede foto’s zijn heel belangrijk als je je huis wilt verkopen. Mensen selecteren de huizen die ze willen bekijken op internet en na locatie en prijs zijn de foto’s dan doorslaggevend. Op de Spaanse huizenmarkt begint dat ook langzaam door te dringen. Hoewel er nog veel rare, gekke, slordige foto’s zijn te bewonderen op internet hoor ik om me heen toch positieve geluiden. Er wordt meer en meer geprobeerd om mooie foto’s te maken.

Wisselend succes

Zo sprak ik een makelaar die me trots foto’s liet zien van een net in verkoop genomen woning. Hij had enorm zijn best gedaan en de foto’s zagen er goed uit. Hij had de juiste hoek en zichtlijnen aardig te pakken. Behalve dan dat de aanrecht vol stond met flessen, pakjes en afwas.

Styling is een niet te vergeten onderdeel bij het maken van interieurfoto’s. En trouwens niet alleen bij interieurfotografie. Denk bijvoorbeeld aan mode-, food- en portretfotografie. Zelfs bij natuurfotografie wordt gestyled! Ik heb eens een fotograaf met een schaar wat sprietjes weg zien knippen!

Als je je auto verkoopt ga je eerst even naar de wasstraat voor je de foto’s neemt. Maar het meest waardevolle bezit gaat hopla gewoon op de foto. Een verklaring hiervoor is natuurlijk hoe de makelaardij hier in elkaar steekt. Als je hier meer over wilt weten lees dan dit blog:  Kapers, kijkers en kopers op de kust

Een voorbeeld uit de praktijk

Een huis staat te koop voor €299.000. Door de foto’s van de rommelige inrichting komt het huis totaal niet uit de verf. Voor een bedrag tussen de €3000,- en €5000,- kun je het verschil maken. Helaas vonden de verkopers dat te duur. Een maand later zag ik het huis weer voorbijkomen. De vraagprijs was verlaagd naar €249.000!!! Dat is een verschil van €50.000! Het is echt een leuk huis met veel sfeer en mogelijkheden en de oorspronkelijke vraagprijs was niet verkeerd. Een investering van €5000,-  had zomaar €30.000 op de verkoopprijs kunnen schelen. Dat is een rendement waar de meeste investeerders alleen maar van kunnen dromen.

Dan nog dit

Verkoop je huis niet je thuis

Over het algemeen staan huizen en appartementen vaak ‘te vol’. Denk hierbij aan meubels, verzamelingen, snuisterijen, fotokaders, vaasjes en andere woonaccessoires. Probeer balans te vinden en toon zoveel als mogelijk de ruimtes of kamers zelf. Hierdoor krijgen potentiële kopers een idee wat ze met de ruimte kunnen doen, naar hun eigen wensen en smaak. Kaders met privé foto’s kan je ook beter weghalen, dit leidt niet alleen af van de woning, maar het geeft ook een beter gevoel om je privé foto’s niet open en bloot op het internet te plaatsen.

Haal wat groen en fruit in huis

Een kleurrijke bos bloemen op tafel of groene plantjes in de badkamer, het zal de eetkamer of badkamer een oppepper geven. Kruidenplantjes of een schaal met fruit kunnen zelfs een oude keuken weer een frisse uitstraling geven op de foto. Mooie oranje sinaasappels of knalgele citroenen doen het altijd goed.

Natuurlijke lichtinval

Eén van de belangrijkste regels van fotografie is de belichting. Het beste is om woningen in beeld te brengen met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Laat dus alle rolluiken omhoog, en gordijnen open om zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten.

Lichte kleuren

Niet alleen de lichtinval is bepalend voor een goede vastgoedfoto, ook het gebruik van lichte tinten in het interieur is een pluspunt. Probeer zo veel mogelijk lichte tinten binnen te brengen in huis. Uiteraard hoef je niet direct je muren te gaan schilderen, maar denk er eens aan om felgekleurde dekbedovertrekken of donkere gordijnen te vervangen door lichte varianten.

De professionele fotograaf

Om goede foto’s van je vastgoed te nemen, kan je een professionele fotograaf inhuren. Door gebruik te maken van professionele fotografie wordt er ruim 60% vaker op een foto geklikt, wat leidt tot meer bezichtigingen en een snellere verkoop van een woning. Heb je geen budget voor een professionele fotograaf, dan kan je vastgoedmakelaar je vast wel helpen. Of je gaat zelf aan de slag met bovenstaande tips. Succes ermee!

Conclusie

Kijk niet naar de kosten maar naar de opbrengst.

Huis kopen of verkopen? Klik dan hier

Fijne week!