Het inrichten van kleine kamers

Een klant zei me laatst dat ze de kamers in Spaanse woningen zo klein vindt. Nou geldt dat natuurlijk niet voor alle woningen in Spanje maar ze heeft wel een punt. Veel huizen hebben kleine en overvolle kamers, donkere (en vooral veel) meubels en heel veel spullen.  Dat helpt niet om een kamer ruimer te laten lijken. Wel een leuke aanleiding voor een blog over het inrichten van kleine ruimtes.

HOE PAK JE DAT AAN?

In kleine ruimtes is het beter om niet teveel losse meubels neer te zetten. Een niet te kleine bank in combinatie met een fauteuil ziet er veel rustiger uit dan een aantal losse stoelen. Dat ziet er snel onrustig en rommelig uit. Hetzelfde geldt voor accessoires. Liever een paar grotere objecten dan veel kleine bij elkaar. En geloof het of niet: een grote bank is veel mooier en beter dan een kleine bank. En kies een bank op pootjes. Dan loopt de vloer door en krijg je een ruimtelijk effect.

LIEVER NIET TE KLEIN

Vermijd kleine meubels. Kleine meubels in een kleine kamer wordt een beetje een poppenhuis. Denk ook eens aan meubels die multifunctioneel zijn. Zo kun je een hocker gebruiken als voetenbank, tafel en opbergruimte.

BEKEN KLEUR

Misschien een afgezaagde opmerking maar gebruik lichte kleuren! Een ruimte lijkt groter en lichter door het licht dat gereflecteerd wordt. Hoe helderder de kleur, hoe meer weerkaatsing. Met accessoires in de kleuren die je mooi vindt geef je de inrichting diepte en maak je het gezellig en sfeervol. Bovendien als je eens iets anders wilt vervang je een kussenhoes gemakkelijker dan de kleur van je muur.

EN NATUURLIJK EEN KLEED

Door een kleed te gebruiken creëer je veel rust in je woonkamer. Zorg voor ruimte tussen het kleed en de muur. Wanneer je het kleed tegen de muur aan legt oogt de ruimte optisch voller en kleiner.

HOU HET LUCHTIG

Als je kiest  voor heldere materialen als glas of acryl hou je de kamer luchtig. Ook lichtdoorlatende materialen zoals linnen raambekleding of een bijzettafeltje van rotan is een goede keus. glimmende oppervlakken reflecteren het licht en hebben daardoor een ruimtelijk effect. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een glazen salontafel.

foto: sohome.nl

Gordijnen van vloer tot plafond geven een ruimtelijk effect. Door gekleurde wanden geef je de ruimte meer hoogte. Accentueer in een lange smalle kamer de breedte. Hierdoor wordt je kamer gevoelsmatig groter.

Voor meer tips, ideeen en voorbeelden kun je ook eens kijken op:

https://www.vtwonen.nl

Nog niet bekend met pinterest?

https://www.pinterest.com

Voor vragen kun je altijd bellen of mailen. Klik op: Contact

Meer weten over het aankoopproces? Klik op Gratis aankoopbegeleiding? Jazeker!

 

Geniet van het weer! Fijne week.