VAKANTIEBOEKEN

Als je erover denkt om een (tweede) huis in Spanje te kopen heb je vast al veel gelezen over het land. Dan gok ik dat het vooral praktische zaken betrof. Over belastingen, regels, verhuizingen, rijbewijs, nie nummer en meer. Allemaal hartstikke belangrijk, maar nu is het

Vakantie!

En heb je tijd voor wat mooie boeken van Spaanse schrijvers.  Als je boeken leest van schrijvers uit een ander land en/of andere cultuur krijg je toch een aardig beeld van hoe het er bij hen aan toe gaat. Je zit er als het ware ‘middenin’. Een rasverteller als Gabriel García Márquez kan je een verhaal inzuigen. Je wóónt gewoon bij de hoofdpersonen, maakt deel uit van hun leven. Ik kan verzuipen in zo’n boek! Heerlijk.

Een paar aanraders:

De schaduw van de wind

Een boek van de kort geleden overleden schrijver Carlos Ruiz Zafón. Prachtig verhaal.De roman speelt zich af in het Barcelona van net na de Spaanse Burgeroorlog en gaat over de jonge Daniel. Vlak na de oorlog neemt Daniels vader hem mee naar het geheime Kerkhof der Vergeten Boeken. Daniel mag een boek uitzoeken en kiest “de schaduw van de wind”

Litteken (in het Spaans:Cicatriz)

Sara Mesa (Madrid, 1976) is een van dé Spaanse schrijfsters van dit moment. In haar vierde roman vertelt ze een origineel liefdesverhaal over Knut en Sonia, die elkaar op een literair forum op het internet ontmoeten en die, ondanks de zevenhonderd kilometer die hen scheiden, een zeer eigenaardige relatie aangaan.

De drie bruiloften van Manolita

Almudena Grandes is een van de grote Spaanse levende auteurs. Zij heeft diverse prijzen gekregen voor haar werk. Deze roman heb ik zelf niet gelezen maar ik lees en hoor er veel goeds over.

Ook dit gaat voorbij van Milena Busquets

Milena Busquets

Het verhaal gaat over Blanca die net haar moeder heeft verloren. In Cadaqués aan de Costa Brava, probeert ze een rouwproces te overwinnen. Liefde, alcohol en avontuurtjes worden beschreven zonder er doekjes om te winden. Het terugverlangen naar haar moeder, een vrouw met gebreken en dus niet geïdealiseerd, is heel ontroerend.

Spaanstalige schrijvers

Ja, ik kan het toch niet laten. Ze wonen niet in Spanje, maar oh wat zijn ze goed. En dan bedoel ik, de al genoemde, Gabriel García Márquez (liefde in tijden van cholera is een van mijn absolute favorieten) en Isabel Allende, ook zo’n rasverteller.

 

Boek kopen? Koop of bestel bij je plaatselijke boekwinkel. Als dat niet lukt klik dan op één van onderstaande links.

http://www.bol.com

http://www.amazon.com