(VAKANTIE) HUIS IN SPANJE KOPEN? DOEN!

Waarom vastgoed een goede investering is.

Tegenwoordig krijg je niet veel rente op je spaargeld. Het is veel beter om je zuurverdiende centen te investeren en dan is vastgoed een hele goede keus. Vastgoed zal altijd in waarde stijgen. Tijd is hierbij een belangrijke factor. Je moet de tijd hebben om te verkopen op een gunstig moment. Moet je het huis verkopen door een scheiding of overlijden dan is het natuurlijk een ander verhaal. Maar we gaan uit van een positief scenario.

Afgezien van de waardestijging kun je wat extra verdienen door je vakantiehuis te verhuren. Zo dek je in ieder geval de kosten (onderhoud) af en hou je nog iets over. Natuurlijk wel afhankelijk van waar het huis/appartement gelegen is. 

Klik op de link voor meer info over de bezettingsgraad: https://www.spanjevandaag.com/08/02/2020/calpe-en-altea-meest-rendabel-wat-betreft-toeristische-verhuur/

Vanzelfsprekend wil je er zelf ook fijne vakanties vieren. De eisen die je aan je vakantiehuis stelt zijn afhankelijk van je omstandigheden. Heb je een gezin, zijn jullie met z’n tweeën of ben je alleen? 

Vanzelfsprekend zijn je hobby’s ook van belang. Hou je van tuinieren, uitgaan, golven? Allemaal aspecten waar je rekening mee wilt houden. Als je een kroegtijger bent is het fijn als je lopend naar huis kan. Hou je van de zee? Dan ga je vast geen huis in de bergen kopen. 

Heb je kinderen?

Dan wil je een kindvriendelijk huis. Meteen handig voor de verhuur aan gezinnen Ben je wat ouder dan is het van belang een beetje te letten op de hoogteverschillen. Spanje is niet plat en veel urbanisaties (wijken) liggen op een berg. De berg afwandelen naar het dorp is nog wel leuk, maar terug de berg op met je boodschappen is niet zo leuk. In de huizen vind je veel trappen en trappetjes. Een leuk effect, maar niet voor iedereen geschikt. 

Zon en schaduw

Let op de zon en de schaduw. In de maanden juli en augustus is het heel fijn als je balkon ‘s middag in de schaduw ligt. Anders kun je er echt niet zitten. Hier en daar een parasolletje in de tuin is ook geen overbodige luxe. Een zwembad wordt, al dan niet gedeeld,  zeer gewaardeerd. 

Een lang verhaal kort (en daar hou ik van): Wil je je vakantiehuis ook verhuren hou daar bij de keuze van een huis al rekening mee. Ligging/omgeving en voorzieningen zijn zaken om terdege rekening mee te houden. Hoe meer plussen des te hoger de verhuurprijs.