LAS SALINAS CALPE

Het natuurreservaat en nationale park Las Salinas ligt in Calpe, dicht bij het andere lokale natuurpark van de Penon de Ifach, de enorme rotsformatie die de lokale skyline domineert. Als jevan plan bent om een ​​vakantie in Calpe door te brengen, ligt deze prachtige plek vlakbij de stad en staat op de lijst met aanbevolen “dingen om te doen” tijdens een vakantie in de omgeving.

Een paradijs voor vogelspotters
Want het park is misschien het meest bekend om zijn flamingo-kolonies. Deze mooie en majestueuze wezens trekken veel aandacht van iedereen die de plaats bezoekt: professionele vogelliefhebbers maar ook inwoners en toeristen, die net als de vogels elk jaar terugkomen om te genieten van de geweldige en unieke omgeving die Las Salinas Calpe biedt. Deze grote zoutwater lagune heeft ook verschillende houten loopbruggen die vrij recent zijn geïnstalleerd, en ze geven heel dichtbij toegang om de vogels te kunnen zien, zonder enig effect op het leefgebied of het kostbare ecosysteem. Afgezien van de flamingo’s is er ook voldoende gelegenheid om een ​​grote verscheidenheid aan verschillende vogelsoorten, zeedieren en dieren te spotten, die van Las Salinas hun thuis maken.

Las Salinas Calpe is gemakkelijk te voet bereikbaar vanuit het centrum en de belangrijkste toeristische gebieden, wat erg handig is als je in Calpe verblijft, want er is zoveel te doen hier! Voor de meer avontuurlijke reiziger die zoveel mogelijk wil inpakken tijdens hun vakantie aan de Costa Blanca, zijn er ook nabijgelegen steden om te bezoeken, en als uw vakantie in Calpe een huurauto omvat, waarom dan niet andere nabijgelegen gebieden ontdekken, zoals Moraira of Benissa?

De tekst van dit artikel komt van een site over informatie Costa Blanca. Ik kan de inhoud hiervan beamen. Best bijzonder om op deze plek zo’n kolonie  flamingo’s te zien. De foto is gemaakt door Dirkje Sol.

Veel meer dan alleen zout.
Zout is hier eeuwenlang in de lagune geoogst en tot voor kort was het een zeer belangrijke bron van inkomsten voor de lokale bevolking. Dit werd uitgebreid met een sterke en gevestigde visserijsector, voordat het hele gebied langs deze kust werd geopend voor toerisme en het gebied veranderde in wat er tegenwoordig te zien is. Er is weliswaar veel meer in het park dan alleen de vogels, en het is een geweldige plek om echt contact te maken met de natuur, om te ontspannen, een familie picknick te houden en gewoon te genieten van de rust en stilte, onder de prachtige Spaanse zon!