WAT WE BIEDEN

House of Sun begeleidt u met het zoeken naar de woning, de onderhandelingen en de juridische afhandeling van de koop. En alles wat er verder bij komt kijken om zorgeloos te beginnen aan een nieuw avontuur.

Het kopen van een (tweede) woning in Spanje is voor velen een droom. Om die droom zo mooi mogelijk te beginnen is een eigen makelaar in de hand nemen zeker geen slecht idee!

WAAROM KOST AANKOOPBEGELEIDING NIETS?

Zoals gezegd werkt de makelaardij in Spanje anders dan in Nederland. Als wij u als klant registreren bij diverse verkopend makelaars in ons netwerk, dan ontvangen wij een deel van de commissie die zij van de verkoper ontvangen bij de verkoop van de woning. Dit betekent dat u ons niet daarbovenop ook commissie hoeft te betalen. Wij werken alleen samen met goed bekend staande makelaars en projectontwikkelaars. Regelmatig horen we vanuit ons netwerk van woningen die nog niet officieel in de verkoop staan. Wij hebben dan ook toegang tot een veel groter aanbod dan op de websites vermeld staat.

MAAK EEN WENSENLIJST

Maak voor uzelf duidelijk wat u precies wilt. Huis met zwembad, in een dorp of stad of liever in een urbanisatie. Hoeveel slaapkamers, op loopafstand van de zee of gaat u voor een spectaculair uitzicht?

  • welke omgeving?

  • voorzieningen in de buurt?

  • op loopafstand strand/centrum?

DAN BELT OF MAILT U ONS!

In dat eerste gesprek maken we kennis met elkaar. U zegt wat de wensen zijn en wij vertellen wat u van ons mag verwachten. Maar dat is in ieder geval een zorgeloze aankoop van de nieuwe woning.

  • is de makelaar Nederlandstalig?

  • woont en werkt de makelaar zelf in de omgeving?

  • biedt de makelaar nazorg aan?

AAN DE SLAG

We gaan echt starten met de droom waarmaken. Met de kennis van de wensenlijst en de financiële mogelijkheden gaan we op zoek naar die ene woning. Uw plek onder de zon. Wist u dat die hier 300 dagen per jaar schijnt? Vast wel.

  • gaat u woning bezichtigen die voldoen aan de wensenlijst?

  • hoeveel woningen gaat u bekijken?

  • gaan we de omgeving verkennen?

GOED OM TE WETEN…….

In Nederland is het gebruikelijk dat je eerst even gaat kijken bij de te koop staande woning alvorens een afspraak te maken bij de makelaar voor een bezichtiging. In Spanje gaat dat helaas niet. Omdat de Spaanse makelaar bang is voor een collega ‘kaper op de kust’ staat het adres niet vermeld.  Dat maakt het bezichtigen van woningen vaak tijdrovend omdat u op plekken terecht komt waar u helemaal niet wilt wonen. De woning kan nog zo mooi zijn, maar als de locatie helemaal niet is wat u wilt heeft een bezichtiging weinig zin. Uw eigen makelaar kan op voorhand een selectie voor u maken zodat u uw tijd in Spanje nuttig besteed en gaat kijken naar woningen die voldoen aan uw wensen.

Laat altijd een taxatie uitvoeren ook als u geen hypotheek afsluit.
Laat naast de taxatie ook een bouwtechnische keuring uitvoeren.
Als door deze keuring verborgen gebreken naar voren komen
is de eigenaar verplicht deze te herstellen.

EEN PAAR BEGRIPPEN

Reserveringscontract  –  Contrato de Reserva

Voorlopig koopcontract  –  Compra Venta

Escritura  –  Notariële koopakte

Registro  –  vergelijkbaar met het kadaster

Nota simple  –  uittreksel van de eigendomsakte

lees meer over het koopproces

PROPERTY MANAGMENT

Wij brengen u graag in contact met enkele lokale partijen die diverse diensten aanbieden op het gebied van onderhoud. Veel voorkomend is onderhoud aan tuin en zwembad. Maar ook sleutelbeheer en regelmatige controles of controles bij calamiteiten behoren tot de mogelijkheden.

VERHUUR VAN DE WONING

Veel Spaanse woningbezitters verhuren de woning of het appartement in het hoogseizoen. 

Besluit u om dit zelf te doen dan kunnen we u voorstellen aan lokale partijen die daarbij kunnen helpen. Zij ontvangen de gasten en regelen de schoonmaak en alles wat er verder bij komt kijken. U kunt ook gebruik maken van de diensten van een gespecialiseerd bureau. U betaalt dan een percentage van ca 30% als commissie.

ADMINISTRATIE EN BELASTINGEN

Wij kunnen U in contact brengen met een Nederlandstalige gestor (administratiekantoor) die de belastingaangiftes kan regelen en ook de andere administratieve zaken kan behartigen. 

Wilt u bijvoorbeeld de woning  in het hoogseizoen verhuren dan moet u ieder kwartaal aangifte doen.